maandag 6 oktober 2014

NVM Open Huizen Dag weer bijzonder geslaagd





De NVM Open Huizen Dag, die de Nederlandse Vereniging van Makelaars ieder half jaar houdt, trok zaterdag 4 oktober weer erg veel bekijks. Het aantal bezoeken aan de deelnemende huizen kwam dit keer uit op bijna 150.000. Dat blijkt uit een bliksemenquĂȘte van de NVM. Een op de vijf deelnemende huizen kreeg geen bezoek. Onder de belangstellenden waren veel starters maar ook veel doorstromers.

Afgelopen april, tijdens de voorgaande NVM Open Huizen Dag, kwam het aantal bezoeken uit op 140.000. Woningzoekenden konden vandaag, zoals altijd zonder afspraak en geheel vrijblijvend, de deelnemende woningen bezoeken.

Het aantal deelnemende woningen bedroeg zaterdag zo’n 47.000. Dat zijn er iets meer dan het jaar ervoor, maar wat minder dan april jongstleden. Volgens NVM-voorzitter Ger Hukker is dit goed te verklaren: “Er staan op dit moment minder huizen te koop dan een half jaar geleden. Logisch dat dan ook minder mensen deelnemen aan de NVM Open Huizen Dag.”

Mobiel
Marc Duijndam, CEO van funda: "Kijkers gingen goed voorbereid en met hun telefoon in de hand op pad. Gisteren werd funda zelfs meer dan 1 miljoen keer bezocht. En ook vandaag is het ongekend druk. Ruim 40% van ons bezoek kwam vanmiddag via mobiel. Dit zijn recordaantallen, die getuigen van een zeer geslaagde editie van de NVM Open Huizen Dag."

Aanhaken Open Huizen dag
De NVM Open Huizen is voor betrokken instanties als banken en overige hypotheekverstrekkers in toenemende mate aanleiding om ook activiteiten te ontplooien. Hukker: “We zien dat op of rond de NVM Open Huizen Dag banken hun deuren openen om mensen hypotheekadviezen te geven, en ze haken bij ons aan voor speciale acties rond de NVM Open Huizen Dag.



- Pascal de Roo gebruik makend van bron: NVM -

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.