woensdag 27 juli 2011

NVHP hypotheekbarometer

Elk kwartaal wordt er door ZO een onderzoek gehouden over de bedrijfsmatige ontwikkelingen. Het kabinet heeft het tarief van de overdrachtsbelasting verlaagd voor woningen waarvan de transportakte passeert gedurende de periode 15 juni 2011 tot en met 30 juni 2012. De effecten van deze maatregel zijn nog niet zichtbaar in de ontwikkelingen over het tweede kwartaal.




Het tweede kwartaal laat zich voor de leden van de NVHP het best omschrijven als een van 'stabilisatie'. Het aantal gesprekken met consumenten die overwegen een hypotheek af te sluiten is licht gestegen, een groter aantal kantoren dat de nieuwe hypotheekproductie ziet dalen vlakt af en het vertrouwen voor het derde kwartaal is, mede als gevolg van de verlaging van de overdrachtsbelasting, scherp toegenomen.

Ter vergelijking:

- Vertrouwen 4e kwartaal 2010 6,2
- Vertrouwen 1e kwartaal 2011 5,9
- Vertrouwen 2e kwartaal 2011 6,4

Leden van de NVHP verwachten dat in het derde kwartaal van 2011 vooral consumenten die voor het eerst een hypotheek afsluiten (starters) een sterke groei zullen laten zien.

Klantwaardering
In sectoren als horeca, hotels en reizen is het al gebruikelijk dat leveranciers op een website de consument gelegenheid bieden hun ervaringen met de betreffende onderneming kenbaar te maken. Ook steeds meer financieel dienstverleners bieden klanten deze mogelijkheid. Van de NVHP leden biedt 32% van de leden op de eigen site klanten de mogelijkheid om hun ervaringen met het kantoor te vermelden. 52% van de leden biedt deze mogelijkheid op externe, onafhankelijke sites.

ZO hypotheken doet dit al jaren en onze dienstverlening is dan ook voor iedereen zichtbaar op het wereldwijde web.
Ook nieuwsgierig naar onze dienstverlening? Kijk dan eens op Independer en vergelijk ons met andere dienstverleners.



- Posted by Pascal de Roo -

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.