donderdag 5 januari 2012

Notaris buitenspel

Minister Opstelten heeft in een brief aan de Tweede kamer aangegeven dat hij geen aanleiding ziet om de notaris verplicht in te schakelen bij de koopovereenkomst.

Vorig jaar is er een evaluatierapport naar de Tweede Kamer gestuurd over de Wet koop onroerende zaken. De onderzoekscommissie concludeerde dat de wet in grote lijnen goed functioneren, maar pleitte ook voor een verplichte inschakeling van de notaris bij het opstellen van het koopcontract. Vereniging Eigen Huis en de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) hebben herhaaldelijk aangegeven zeer verbaasd te zijn over deze aanbeveling. Bij het sluiten van de koopovereenkomst komen volgens Eigen Huis in de huidige praktijk nauwelijks problemen voor.
Minister Opstelten schrijft dat “verplichte notariĆ«le inschakeling naar verwachting voor de koper extra kosten met zich zal meebrengen en het meer tijd zal kosten om de overeenkomst te sluiten. Doelstelling van dit kabinet is juist om de administratieve lasten en regeldruk voor burgers te verminderen.”
Bron: Vereniging Eigen Huis, 04-01-2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.