dinsdag 20 augustus 2013

Goede augustus maand

Augustus 2013 is een betere maand voor de woningmarkt dan augustus 2012. De markt krabbelt eindelijk weer op, zo wijzen voorzichtige signalen uit. Dit zei vanmiddag NVM-voorzitter Ger Hukker op Radio 1.



Hukker reageerde op positieve cijfers van het Kadaster over de maand juli. De lopende maand is volgens hem ook een goede maand voor de woningmarkt. Hij hoopt dat er volgend jaar ‘een nieuw evenwicht’ op de woningmarkt ontstaat, waardoor het herstel definitief gestalte krijgt.

Volgens Hukker profiteert de woningmarkt onder meer van de huurmarkt, die op slot is gedraaid. Daarnaast zetten banken 'de deuren' weer wat open bij hypotheekaanvragen. Hukker benadrukt wel dat banken maatwerkproducten moeten verstrekken. "Banken moeten nieuwe, simpele producten aanbieden. Bij mensen die meer risico lopen, zoals zzp’ers, kunnen ze iets meer rente vragen. Dat stimuleert deze groep sneller af te lossen."

Hukker waarschuwt voor de bezuinigingen, die op Prinsjesdag aangekondigd gaan worden. Die bezuinigingen kunnen het consumentenvertrouwen verder ondermijnen. "Het herstel van de economie is onlosmakelijk verbonden met het herstel van de woningmarkt. De basis van het algehele herstel wordt op de woningmarkt gelegd. Het is belangrijk dat het kabinet vertrouwen uitstraalt. Het moet een betrouwbaar beleid voeren, zoeken naar draagvlak en kijken naar weeffouten, zoals in het in februari gesloten Woonakkoord", aldus de NVM-voorzitter.


- Posted by Pascal de Roo -

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.